Turkije wil af van visumplicht EU

Turkije dringt aan op een snelle opheffing van de visumplicht voor Turken als die Nederland of andere EU-landen bezoeken.

“Er is geen reden om Turken dat recht op inreis zonder visum te weigeren”, zei de Turkse minister van Buitenlandse Zaken Ahmed Davotoglu maandag in Brussel. Sinds zaterdag mogen inwoners van Servië, Macedonië en Montenegro al zonder een visum de EU binnenreizen. Een visum kost meestal enkele tientjes per persoon.

Davutoglu zei dat Turkije op den duur lid wil worden van de Schengenzone: de groep landen waarbij paspoortcontroles aan de grenzen zijn afgeschaft. De Turkse minister was in Brussel voor de onderhandelingen over toetreding tot de Europese Unie. Daarbij is weer een nieuw hoofdstuk geopend: het milieubeleid. Nu zijn 12 van de 35 hoofdstukken voor de toetredingsonderhandelingen geopend.

Bron: de Volkskrant

Lees ook:Turkije wil visumvrij reizen naar EU
Lees ook:Turken straks zonder visum naar Europa?
Lees ook:Turken zonder visum op vakantie naar Nederland?!
Lees ook:Geheim topoverleg tussen Turkije en Israël
Lees ook:Visum Turkije kun je nog steeds op vliegveld kopen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>