Koerden gooien brandbommen naar Turkse politie

Zo’n 300 aanhangers van de Koerdische PKK hebben een politiebureau in Mersin in het zuiden van Turkije zondag met stenen en brandbommen bekogeld.

De politie schoot in de lucht om de demonstranten te verjagen. Niemand raakte gewond. Het politiebureau en enkele auto’s liepen schade op door de brandbommen. De aanleiding tot het protest is niet duidelijk.

Het was deze week 31 jaar geleden dat de PKK (Koerdische Arbeiderspartij) werd opgericht. In 1984 begon de PKK een gewapende strijd voor autonomie voor het zuidoosten van Turkije. Turkije heeft de culturele en politieke rechten van de Koerdische minderheid de laatste tijd uitgebreid, met als doel verzoening met de bevolkingsgroep dichterbij te brengen.

Nieuws.nl

Lees ook:Turkije doet aanval op PKK in Noord-Irak
Lees ook:Drie soldaten en 12 rebellen gedood in Turkije
Lees ook:Vier Koerdische rebellen gedood in Turkije
Lees ook:Turkije verbiedt Koerdische partij
Lees ook:Turkse militairen dood door aanslag

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>