Turkije zet tijdelijke opvanghuizen op voor vrouwen

Het lijkt erop dat Turkije meer en meer de noodzaak gaat inzien van hulp aan vrouwen die het slachtoffer worden van huiselijk geweld. Het tekort aan opvanghuizen wordt aangepakt!

De minister van Binnenlandse Zaken gaat ervoor zorgen dat er in elke provincie in Turkije tijdelijke opvanghuizen komen voor vrouwen die het slachtoffer worden van huiselijk geweld. Turkije’s staatsminister voor vrouwen en familiezaken, Selma Aliye Kavaf, zei dat volgens een richtlijn van het Binnenlandse Ministerie, er in alle 81 provincies tijdelijke opvanghuizen worden gebouwd.

Deze maatregel moet vrouwen en kinderen die het slachtoffer zijn van huiselijk geweld een veilig onderkomen bieden. Volgens Kavaf is 61% van de 1,874 vrouwen die in de door de overheid gesubsidieerde opvanghuizen verblijven slachtoffer van huiselijk geweld. “Elk opvanghuis krijgt vier bewakers. Buitengewone beveiligingsmaatregelen en andere buitengewone maatregelen worden uitgevoerd in samenwerking met de politie”.

Kortom, een mogelijke doorbraak in het systeem.

Bron: Hürriyet Daily News & Economic Review, 10 juli 2009

Lees ook:Turkije biedt onderdak aan tienermoeders en misbruikte vrouwen
Lees ook:Vrouwendag Turkije in teken van huiselijk geweld
Lees ook:Turkije besteedt aandacht aan sekse gerelateerd geweld
Lees ook:Hulpverleenster huiselijk geweld Turkije pleegt zelfmoord
Lees ook:Opvanghuizen slachtoffers eerwraak vol

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>