Tandenpoetsen??

 

Ik hoorde een Turk ooit eens een grapje maken over dat Turkse meisjes niet ideaal als partners zijn omdat ze nooit hun tanden poetsen. Deze opmerking leek mij sterk, omdat Turken over het algemeen altijd erg hygiënisch en schoon zijn.

30 jaar niet gepoetst

Later bleek  het voor mij wel degelijk waar te zijn. Ik zie mensen in mijn omgeving amper hun tanden poetsen en de Turkse tandarts waar ik laatst was bevestigde het ook. Zij vertelde mij één verhaal over een van haar patiënten. Een 55 jarige man kwam bij haar langs met pijnklachten, het zag er niet best uit, want hij moest al zijn tanden laten trekken. De reden? Hij had al meer dan dertig jaar zijn tanden niet meer gepoetst. Mijn tandarts wordt er erg verdrietig van. En niet alleen tijdens haar werk, maar ook in haar privéleven. ,,Mijn vriendjes poetsten nooit hun tanden, dat is toch gewoon smerig?’’

duur

Wat zou de reden kunnen zijn? Mijn tandarts denkt dat het door de opvoeding komt. Turkse kinderen leren op school niets over het verzorgen van hun tanden. Als je het niet vanuit huis meekrijgt is het logisch dat je dit op latere leeftijd ook niet doet. Wat mij ook opvalt is hoe duur tandenborstels en andere producten zijn in Turkije. Voor een tube tandpasta betaal je omgerekend 3 tot 5 euro. Ook flosdraad is erg duur, dat kost zo’n 9 lira (4 euro).

Je tanden amper poetsen maar wel mierzoete dingen eten als Baklava, als ik er alleen al aan denk vallen de tanden uit mijn mond..

Lees ook:Een piepjonge Tarkan met zijn ‘echte’ tanden
Lees ook:Alcohol schreeuwend duur in Turkije
Lees ook:Minimum loon in Turkije heel erg minimum
Lees ook:Verjaardag in Turkije (oeps..vergeten)
Lees ook:Turkse boerderij medewerkster transformeert tot successvolle zakenvrouw

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Tandenpoetsen??

 1. Alie

  Ze mogen dan slecht zijn in tandenpoetsen, hun tandartszorg is van een kwaliteit die de Nederlandse tandartsen amper halen. En dat ook nog eens voor een betaalbare prijs!

    /   Reply  / 
 2. Tosca de Jong Auteur

  Hoi Alie,

  Daar heb je gelijk in. Ik ga zelf ook naar de tandarts in Turkije. Betaalbaar en je wordt altijd snel geholpen, geen wachtlijsten.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>