In 2015 voldoende zorg in Turkije

Bij psychische problemen kun je in een land als Turkije niet meteen overal terecht. De opvang en begeleiding is hier totaal niet ontwikkeld. En daar gaan ze wat aan doen.

In enkele jaren tijd wil het land maar liefst 240 centra bouwen voor de geestelijke gezondheidszorg. In 2015 moet dit gereed zijn, dan moeten alle centra werkend zijn en moet personeel dermate ingewerkt zijn dat ze kunnen knallen.

Naast geestelijke gezondheidszorg hopen ze ook groepstherapie, vaardigheidstrainingen, ergotherapie, sportieve activiteiten en nog meer aanbieden. Dit om het welzijn van de patiënten te bevorderen.

Op dit moment zijn er slechts 2 centra in het hele land beschikbaar, deze bevinden zich in Istanbul en kan zorg bieden aan 300.000 inwoners. Dat is met het grote aantal inwoners van Istanbul eigenlijk geen doen.

Uiteindelijk zullen ze in de hoofdstad gaan beschikken over 30 centra. Een hoop meer.

Lees ook:Zorg schreeuwt om Turks en Marokkaans personeel
Lees ook:Istanbul pakt uit als Culturele Hoofdstad
Lees ook:Miljoenenstad Istanbul heeft zelfs file op het water
Lees ook:Turkije helpt mishandelde vrouwen niet
Lees ook:Heeft Istanbul ruim 14 miljoen inwoners?!

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “In 2015 voldoende zorg in Turkije

 1. Arjan Haaima

  Hallo Marieke,

  Ik zou met mijn bedrijf veel van onze kennis en kunde op het gebied van de gehandicaptenzorg, psychiatrie en verslavingszorg willen overbrengen richting Turkije. We zien dat er vanuit de Turkse gemeenschap in Nederland een kentering gaat plaatsvinden en verwachten dat dit ook in Turkije zelf gaat gebeuren. Dit artikel onderstreept dit. We zouden graag in contact komen met mensen of partijen die met ons samen willen werken of ons zouden kunnen introduceren. Kun je ons daarbij helpen?

  Groet

  Arjan Haaima

    /   Reply  / 
 2. Tosca de Jong

  Hoi Arjan, wat voor bedrijf heb je precies?

    /   Reply  / 
 3. Arjan Haaima

  Hallo Tosca,

  Mijn bedrijf is een architecten- en adviesbureau dat zich gespecialiseerd heeft in alle vormen van (klinische) zorg behalve ziekenhuizen. Het gaat dus om woon en werkgebouwen voor psychiatrie, (geestelijk)gehandicaptenzorg, jeugdzorg, verslavingszorg, forensische zorg, ouderenzorg en alle combinaties ervan evt. gecombineerd met speciaal onderwijs, dagbesteding enz. Naast het ontwerp en realisatie adviseren wij partijen (zorgpartijen, coorporaties, ontwikkelaars enz) op het gebied van strategisch vastgoedbeleid, financien, regelgeving en procesmanagement. We hebben 30 jaar ervaring in de sector en het zou zonde zijn dat deze ervaring verloren zou raken door de crisis in Nederland. Ik verwacht dat wij in Turkije, in samenwerking met lokale bouwers, beleggers en zorgorganisaties veel toegevoegde waarde zouden kunnen hebben.

  Kijk op http://www.sbh.nl voor onze referenties.

  Groet

  Arjan Haaima

    /   Reply  / 
 4. krista

  Ik zou me graag willen verdiepen in de zorg in Turkije. En daar wat op willen zetten. Ik werk nu in de zorg met mensen met een verstandelijke beperking. Er moet daar nog veel gebeuren.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>