Veel Nederlanders naar Turkije zonder vaccinatie

GezondheidsNet meldt dat bijna de helft van alle Nederlandse vakantiegangers die het afgelopen jaar naar Turkije, Egypte, Marokko of Kroatië zijn geweest, zich niet heeft laten vaccineren.

De vakantiegangers zien er de noodzaak niet van in en vinden de kosten, hoe verrassend van de Nederlander, te hoog. Vier op de tien Nederlanders weten ook niet of de zorgverzekeraar vaccinaties vergoedt. Uit onderzoek blijkt dat 54 procent van de reizigers die naar Turkije gaan zich wel laat vaccineren.

Hepatitis A en B

Een derde van de vakantiegangers die zich wel laten vaccineren, kiest voor een combinatie van hepatitis A en B. Reizigers die bij de ziektekostenverzekeraar een aanvullende verzekering hebben afgesloten, komen in de meeste gevallen in aanmerking voor een gehele of gedeeltelijke vergoeding van de kosten van benodigde reizigersvaccinaties.

Lees ook:Hepatitis B op veel scheermessen in Turkije
Lees ook:Turkse hotels niet altijd veilig
Lees ook:Turkse vrouwen reizen niet, volgens onderzoek
Lees ook:Europeanen precies verdeeld over Turkije
Lees ook:In de zomer naar Turkije? Jazeker!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>