Cultuurbrug in schaderegeling voor niet-westerse allochtoon

In Nederland bestaan veel bureaus en advocaten die zich bezighouden met letselschade, maar geen enkel bureau die zich specifiek richt op de multiculturele samenleving. ELFi letselchade beoogt deze behoefte in Nederland te vervullen.

De onderneming is gevestigd in het WTC gebouw te Rotterdam en het bureau heeft als primair doel om met een diversiteitsprincipe binnen een team van deskundigen, het aanspreekpunt voor de doelgroep niet-westerse in Nederland te worden aangaande hulpverlening bij letselschade met een landelijke dekking. Hiertoe hanteert ELFI Letselschade zelf een diversiteitprincipe binnen een team van deskundigen, zodat iedereen vanuit eigen taal en cultuur kan worden geholpen.

Het unieke aan de onderneming is dat er zonder enige tussenkomst van een tolk, buurman of kind goed gecommuniceerd kan worden met de cliënten binnen een gepaste culturele setting. Uit jarenlange ervaring is gebleken dat een juiste match met het referentiekader van het slachtoffer resulteert in een effectievere claim afhandeling en in een op maat gerichte zorg voor de cliënt.

Elfi werkt met een team specialisten die naast Nederlands ook een of meerdere andere niet westerse talen beheersen, zoals Russisch, Pools, Bulgaars, Bosnisch, Turks, Servo-Kroatisch, Arabisch en natuurlijk ook Engels. Door kennis van de taal en het begrip van de cultuur van de cliënten wordt er sneller een vertrouwensband gecreëerd. Al deze genoemde kenmerken maken de onderneming ook heel toegankelijk voor allochtone kandidaat-specialisten in Nederland.

Elfi biedt echter meer dan alleen een ervaren en intercultureel team. Cliënten van allochtone afkomst kunnen hier terecht om in een vertrouwde omgeving hun verhaal te vertellen. Het doel van Elfi is zich te ontwikkelen tot een interculturele letselschadeorganisatie in Nederland die enkel de belangen van het slachtoffer behartigt. Ook kan Elfi uitkomst bieden in vastgelopen dossiers door miscommunicatie en onbegrip.

Lees ook:Ontevreden Turkse Nederlanders krijgen eigen kliniek
Lees ook:Sefkat verzorgingstehuis allochtonen
Lees ook:Wilders manipuleert Koranteksten
Lees ook:Allochtone meisjes moeten gaan sporten
Lees ook:De nieuwe Turkse metromacho

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>