Donoractie ten tijde van ramadan

‘Als u deze maand iemands leven kunt redden, zou u dat dan doen?’ Deze vraag staat centraal in een project over orgaandonatie tijdens de Ramadan.

Met dit project grijpt Donorvoorlichting van de Nederlandse Transplantatie Stichting (NTS) specifiek de Islamitische vastenmaand aan om het thema orgaandonatie bij Turkse en Marokkaanse moslims in Rotterdam onder de aandacht te brengen.

Er is een groot tekort aan organen waardoor tientallen patiënten jaarlijks overlijden die te lang op een donororgaan moesten wachten. Als meer mensen zich als donor registreren, kunnen meer levens gered worden.

In de vastenmaand staan eenheid en saamhorigheid centraal. Daarom kiest NTS-Donorvoorlichting ervoor om juist tijdens de Ramadan de discussie over orgaandonatie en –registratie bij de islamitische gemeenschap in Rotterdam aan te zwengelen.

Speciaal voor deze campagne zijn folders (inclusief donorformulieren) en posters ontwikkeld. Hierin staat te lezen wat de Islam zegt over orgaandonatie. Volgens een meerderheid van moslimgeleerden in islamitische landen is orgaandonatie binnen de Islam toegestaan. Dit is echter bij veel gelovige moslims onbekend.

De folders worden vanaf 23 augustus verspreid bij Turkse en Marokkaanse organisaties in Rotterdam. Daarnaast worden moskeeën en andere Islamitische organisaties actief benaderd om te onderzoeken welke mogelijkheden er zijn het thema islam en orgaandonatie bij hun achterban onder de aandacht te brengen.

Het project van NTS-Donorvoorlichting richt zich dit jaar in eerste instantie op Rotterdam. Als de actie succesvol is, zal deze wellicht volgend jaar in andere grote steden een vervolg krijgen.

Bron: TurksNieuws.NL

Lees ook:Hoogopgeleide allochtonen stemmen D66
Lees ook:Extra blauw tijdens Suikerfeest
Lees ook:Moslimleiders bezoeken Auschwitz
Lees ook:Zorgen bij moslims over winst PVV
Lees ook:Ramadan vandaag begonnen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>