Enge souvenirs uit Turkije

Door de recessie wordt er meer gekampeerd en dat zorgt er weer voor dat mensen vaker onbedoeld enge souvenirs meenemen.

Schorpioenen, slangen en hagedissen liften vaak onopgemerkt gratis mee in tenten en campers. Vooral campers bieden vaak uitstekende verstopplekken voor kleine dieren. In een camper zijn al eens zeven schorpioenen aangetroffen. In koffers zijn dat er hooguit een of twee. Nu al is de eerste melding binnen van een jongetje dat bij thuiskomst uit Turkije door een schorpioen is gebeten.

Deskundigen voorzien meer meldingen van ‘verstekelingen’ uit vakantieoorden. “Elk jaar worden mensen opgeschrikt door ongenode gasten in hun koffers. Maar met kamperen is die kans nog groter. Je rolt makkelijk iets mee bij het opruimen van de tent”, zegt Ad Bom van reptielopvang Iguana in Vlissingen. “Sommige mensen leggen de was nog even naast de tent voor ze vertrekken en dat gaat dan snel in de tas vlak voor vertrek. Grote kans dat daar dan wat tussen zit.”

Volgens Walter Getreuer van reptielenpark Serpo in Delft zijn schorpioenen in Turkije in principe niet dodelijk. Begin dit jaar meldde de Volkskrant echter dat in het zuidoosten van Turkije zeven mensen waren omgekomen door steken van schorpioenen. In de provincie Batman sliepen door de uitzonderlijke hitte de slachtoffers ‘s nachts op de daken van hun huizen. In totaal liepen tachtig mensen steken op.

Bron: Telegraaf, Volkskrant

Lees ook:Turkish Airlines raakt minste koffers kwijt
Lees ook:Minder offers voor het offerfeest in Turkije
Lees ook:Ik Vertrek: wandelvakanties in Turkije
Lees ook:Istanbul pakt uit als Culturele Hoofdstad
Lees ook:Turken en Grieken willen korten op defensiekosten

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>