Geen mannen toegestaan in Turkse zuivelfabriek

In een nieuw gebouwde zuivelfabriek in de oostelijke provincie Erzurum zullen alleen vrouwen komen te werken.

“We weten dat vrouwen hygiënischer en zorgvuldiger zijn dan mannen, dus vandaar dat we alleen vrouwen willen”, zei de vrouwelijke directeur van het zuivelbedrijf. In de fabriek gaan ze niet alleen het minimumloon verdienen, ze worden ook verzekerd tegen ziektekosten. Negentien vrouwen ondergingen een drie maanden durende cursus over biologische melkproductie.

Dit is een grote doorbraak voor de vrouwen uit de regio waar een grote werkeloosheid heerst. Vrouwen worden hier nog behoorlijk achtergesteld als het gaat om werk en inkomen. Başaktekin, die de vrouwenfabriek zal leiden, zei dat de echtgenoten en vaders van haar werkneemsters erin hadden toegestemd dat hun echtgenotes en dochters gingen werken.

Hülya Adanalı, 21, wordt een van de medewerkers. Ze zei dat ze zeer enthousiast was om te werken voor het eerst in haar leven. “We krijgen een minimumloon en worden verzekerd,” zei ze. “Het is erg leuk om te weten dat we in staat zullen om op eigen benen te staan.”

De fabriek, die zich gaat richten op biologische producten, zal haar producten exporteren naar Europa. De Oost-Anatolische vereniging voor Landbouwkundige Producenten, DATÜB, bouwde de faciliteit voor 1,5 miljoen Turkse Lira’s. Volgens DATÜB voorzitter Nazmi Ilıcalı zal de fabriek, gelegen in de buurt van de stad Aziziye, 20 miljoen lira aan producten per jaar produceren.

Bron: Hürriyet Daily News & Economic Review, 21 augustus 2009

Lees ook:Unilever maakt ijsjes in fabriek in Konya
Lees ook:Turkse president Erdoğan shockeert met opvattingen over vrouwen
Lees ook:Traditionele kerstbazaar Istanbul
Lees ook:Vooroordelen over Turkse vrouwen
Lees ook:Lesbische pleegouders Yunus (9) duiken onder

1 Reacties // Reageer

One thought on “Geen mannen toegestaan in Turkse zuivelfabriek

  1. Dana Teunissen van manen

    ik ben heel graag op zoek naar werk deze werk lijkt mijn heel mooi ik hoop heeft jullie nog personel nodig.ik wacht graag jullie reactie

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>