Turkse jongens kunnen dienstplicht afkopen voor 18.000 tl

Goed nieuws voor Turkse jongens en mannen die geboren zijn voor 1 januari 1988. Zij krijgen de kans om hun militaire dienstplicht af te kopen. Voor 18.000 lira (6400 euro) maar liefst. Een hoop geld, maar veel jongens (en hun families) hebben het er voor over om zo’n bedrag neer te leggen en daarmee niet in het Turkse leger te hoeven.

Geld lenen van de Turkse bank

Maar liefst 640.000 dienstplichtigen kunnen gebruik maken van dit aanbod. Het Turkse leger zal dit zeker gaan voelen in hun portemonnee, want waarschijnlijk gaat het leger er zo’n 11 miljard lira aan ‘verdienen’. Het geld zal geïnvesteerd worden in defensie-projecten.

Waar halen Turkse families zo snel 18.000 lira verdaan? Dat antwoord is heel simpel: via de banken. Bij bijna alle Turkse banken – maar ook bijvoorbeeld bij de ING – kun je dit bedrag lenen. Je betaald daar natuurlijk wel een (hoge) rente over.

Waarom zien de meeste Turkse jongens zo op tegen het leger? Lees hier het verhaal van de Nederlands Turkse Ibrahim Adanur (28) uit Rotterdam.

(foto: Tosca de Jong)

Lees ook:Dienstplicht blijft voor Nederlandse Turken
Lees ook:Geen lening meer voor afkopen dienstplicht
Lees ook:Nieuwe president Erdoğan legt de eed af..
Lees ook:EU geeft te makkelijk geld aan Turkije
Lees ook:Zwerfhonden in Turkije kunnen alle hulp hard gebruiken

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>