Saban B. morgen voor de rechter in Istanbul

Hij leeft al jaren in vrijheid in Turkije en geniet van de zon in Antalya. Vrouwenhandelaar Saban B heeft tot nu toe een prima leventje in Turkije, maar hopelijk komt daar vanaf morgen een einde aan. De zaak van Saban komt morgen eindelijk voor de rechter in Istanbul en dan zullen we weten of hij zijn Nederlandse straf in Turkije uit moet gaan zitten.  

Eigenlijk wil ik zo min mogelijk aandacht besteden aan deze vreselijke man. Maar ik merk dat veel mensen het nieuws rondom de 44-jarige Turks Duitse crimineel volgen.

Wie is Saban B ook alweer?

Saban Baran werd in Nederland in 2008 veroordeeld voor poging tot moord en vrouwenhandel en kreeg 7 jaar en 9 maanden celstraf. Hij dwong meisjes en vrouwen om in de prostitutie te werken. Saban ontsnapte in 2009 naar Turkije nadat hij van het gerechtshof in Arnhem een week verlof had gekregen om zijn pasgeboren kind te bezoeken. Het Openbaar Ministerie had tijdens zijn verlof verzocht hem weer vast te zetten, maar het gerechtshof besloot dat hij op vrije voeten mocht blijven

In 2010 werd bekend dat Baran in Antalya was aangehouden door de Turkse politie op verdenking van afpersing en witwassen. Omdat Turkije geen onderdanen uitlevert aan Nederland mocht hij zijn proces in vrijheid afwachten

Laten we hopen dat de rechter morgen een passende straf oplegt.

(aanvulling na de rechtszaak: helaas, de rechter heeft de zaak uitgesteld tot 27 februari volgend jaar.)

Lees ook:Saban Baran voorgeleid aan rechter
Lees ook:Bijna 8 jaar celstraf voor Turkse vrouwenhandelaar Saban B.
Lees ook:Saban B. en relatie Holleeder runnen discotheek ‘Escape’
Lees ook:Saban B. weer op vrije voeten
Lees ook:Saban B. eindelijk opgepakt in Turkije

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>