Turks meisje stopt met school door stalker

Een 16-jarig meisje uit Antalya moet noodgedwongen stoppen met school en zichzelf thuis opsluiten dankzij haar stalker.

“Mijn leven is donker geworden. Ik ben als een gevangene thuis. Ik kan niet naar mijn school. Ik wilde lerares worden. Ik kan niet doorgaan met mijn onderwijs, omdat ik bang ben gekidnapt te worden,” zei het meisje, E.A., tijdens een verhoor voor deze zaak. De volhardende jongeman is al twee jaar bezig.

Abdullah Minaz, 25, een buur van E.A., ontwikkelde een obsessie voor het meisje, wat ertoe leidde dat de leerlinge een aanklacht indiende tegen Minaz. De zaak werd geopend, maar er zijn nog geen resultaten geboekt. Minaz, die een crimineel verleden heeft, zal mogelijk worden beschuldigd van kidnapping van E.A. en bedreiging haar gezicht te verbranden met nitriet zuur als ze niet positief op zijn avances zou ingaan.

Volgens het meisje dacht haar familie in eerste instantie dat ze Minaz’s gevoelens misschien zou beantwoorden, maar ze realiseerden zich al snel dat ze niets van hem wilde. Minaz heeft echter gezegd dat E.A. hem brieven schreef, die hij zal laten zien in de rechtbank. De rechtbank heeft besloten de zaak uit te stellen om meer getuigen te horen en andere aanklachten tegen Minaz te onderzoeken.

E.A. zei dat Minaz haar eens probeerde te kidnappen toen ze met haar oma en zus samen was. Gedrieën gingen ze daarop naar het politiebureau om de stalker aan te geven, maar de politie liet hem volgens het meisje weer vrij zodra E.A. en haar familie het politiebureau verlieten.

Zal E.A. ooit weer naar school kunnen?

Bron: Hürriyet

Lees ook:Turkse overheid beschermt meisje (13) na gedwongen huwelijken
Lees ook:Turkije veroordeelt Koerdische tiener voor stenen gooien
Lees ook:Turkse vrouw moet echtgenoot smartengeld betalen na overspel
Lees ook:Turks meisje (12) doodgeschoten na liefdesbriefje
Lees ook:Bloedstollende autopsie: meisje levend begraven in Turkije

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>