Turkse kinderen vermist na Ramadan bayram vakantie

Alle kinderen die tijdens de Ramadan bayram vakantie of ‘trick or treat’ gedurende Halloween hun buren bezochten keerden terug. Op drie na.

De drie kinderen uit de provincie Kayseri in Centraal Anatolië trokken hun nieuwste kleding aan en verlieten het huis. Op deze tweede dag van de Ramadan vakantie, 21 september, gingen zij hun buren bezoeken om om suiker te vragen, een bayram traditie. Maar ze kwamen nooit meer terug. Toen het donker werd, realiseerden hun moeders zich dat hun kinderen misten.

Türkan Ay, 11; Ahmet Tuna Tekin, 8; en zijn zusje, Dilruba Tekin, 6, worden nu al negen dagen vermist. De politie is al die tijd naar hen op zoek. Met het oog op de alternatieven, hopen hun families dat ze zijn ontvoerd. Türkan Ay’s oma, Türkan Ay, zei dat als de ontvoerders de kinderen vrijlieten, ze geen aanklacht in zouden dienen. Het politiebureau in Kayseri zei dinsdag in een verklaring dat 1,455 leden meehielpen aan de zoektocht.

Dat er kinderen verdwijnen tijdens een bayram ritueel is uitzonderlijk. Bekir Nurlukülekçi, een verslaggever van de lokale krant daily Kayseri Gündem zei: “Dit is de eerste keer dat er zoiets gebeurt in Kayseri. Er is tot nu toe geen enkel spoor van de kinderen gevonden. “De meesten houden tegenwoordig een oogje in het zeil wanneer hun kinderen buiten spelen, maar in het verleden was daar geen reden toe”. Nurlukülekçi vertelde ook dat veel tips die de politie binnen kreeg vals bleken te zijn.

Media is selectief

Maar deze drie zijn niet de enige kinderen die recentelijk verdwenen in Turkije. Lokale media in Kayseri meldden een ander missend kind. Samet Yenidünya, 11, verliet afgelopen vrijdag het huis waar hij woonde bij zijn tante en diens man. Yenidünya wordt nog steeds vermist. “Yenidünya’s ouders zitten in de gevangenis. De nationale media is daarom niet in hem geïnteresseerd, maar het is een kind dat momenteel misschien in groot gevaar verkeert”, zei Necdet Kala, een journalist van KayTv, een lokale tv-zender.

Volgens Kala zijn missende kinderen geen nieuw fenomeen in de stad, maar in het verleden werden ze meestal binnen enkele uren weer teruggevonden. “Maar deze vier kinderen verdwenen zonder een verklaarbare reden”.

Bron: Hürriyet Daily News & Economic Review

Lees ook:Nieuwe outfit voor bayram: een uitstervende traditie
Lees ook:Moord op kinderen rakelt discussie over doodstraf op
Lees ook:Ramadan bayram vakantie: even op adem komen
Lees ook:Turkse politie pakt orgaanhandelaren op
Lees ook:Dode Turkije bij demonstratie Öcalan

1 Reacties // Reageer

One thought on “Turkse kinderen vermist na Ramadan bayram vakantie

  1. wissal

    ik vind het zieleg maar ik heb ze gezien in de stad

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>