Corendon gaat voor groene droom

Corendon neemt maatschappelijke verantwoordelijkheid. In dit jubileumjaar van zowel Corendon Vliegvakanties (10 jaar) als Corendon Airlines (5 jaar) introduceert de Turkijespecialist CO2-compensatie.

Passagiers kunnen de uitstoot die gemoeid is met hun vlucht compenseren en terwijl ze dat doen, dragen ze bij aan het aanpakken van de bodemerosie in de omgeving van Antalya. In samenwerking met de Turkse stichting TEMA wil Corendon in drie jaar tijd 1 miljoen jonge bomen planten. De bomen worden aangeboden voor €2,50 per stuk. Zo gaan Low cost reizen en low cost compenseren hand in hand bij Corendon.

Bewuste keuze

“Wij realiseren ons dat vliegen een enorme belasting is voor het milieu, maar we weten ook, dat toch iedereen met vakantie wil gaan! Wij hebben daarvoor een ambitieus plan in werking gesteld en willen in de komende drie jaar tijd twee bossen planten met in totaal 1 miljoen bomen, ter vergelijking het Amsterdamse bos heeft 210.000 bomen. In 2010 heeft Corendon aan 2 toestellen winglets geplaatst,voor lager brandstofgebruik, in 2011 worden bij vijf toestellen tevens winglets geïnstalleerd. Dit is een investering van in totaal 14 miljoen dollar. Om te bedenken dat één dag puin ruimen op de Mont Blanc tot 2.400 kilo vuilnis heeft geresulteerd lijkt het me noodzaak iedereen bewust te laten zijn van het mileu”, aldus Atilay Uslu CEO Corendon.

Milieuvriendelijk en makkelijk

Het is vaak lastig te zien waar de bijdrage voor CO2 precies terecht komt. Corendon doet dat anders: door het aanleggen van een compleet bos. In samenwerking met stichting TEMA wordt zo het probleem van bodemerosie nabij het Turkse Antalya aangepakt. En de nieuw aangeplante bomen zorgen voor de opname van CO2. Wie via Corendon een boom koopt is dus dubbel goed bezig, voor Turkije en voor de wereld in het algemeen. De bomen worden aangeboden voor €2,50 per stuk, kopers ontvangen vervolgens van TEMA het certificaat per e-mail. Milieuvriendelijk, goedkoop en makkelijk.

Digitale groene handtekening

Uit onderzoek van Corendon is gebleken dat 51 % van haar klanten géén CO2 wil compenseren. Met het tastbaar maken van de bijdrage hoopt Corendon dat percentage omlaag te krijgen. Iedereen die op reis wil met Corendon en géén boom koopt moet plechtig beloven dat ze met respect voor de natuur om gaan, d.m.v. het zetten van een digitale groene handtekening, waarin staat:

Nee bedankt, Ik wil mijn vlucht niet compenseren! Maar ik beloof plechtig bewust te reizen met respect voor de natuur, cultuur en de bewoners van een land. Ik zal geen schade aanrichten aan de natuur, zodat toekomstige reizigers (waaronder ook mijn familie en eventuele kinderen en kleinkinderen) ook kunnen genieten van de natuur en het land!

Met negen aanvlieghavens en 24 bestemmingen is Corendon uitgegroeid tot een toonaangevende touroperator op de Nederlandse en Belgische markt. Onder de Corendon Holding vallen GoMundo, BBI, STIP Reizen, Corendon Estate en Corendon International (Corendon Vliegvakanties, Corendon Golf, Corendon Unique, Corendon Groups & Incentives, GoFun jongerenreizen). Zie voor meer informatie en boekingen www.corendon.nl. Wie meer wil lezen over klimaat neutraal vliegen en de samenwerking met TEMA surft naar www.corendonduurzaam.nl.

Corendon Airlines is opgericht in 2004 door Atilay Uslu en Yilderay Karaer om te fungeren als luchtvaartmaatschappij voor het uitvoeren van vakantievluchten voor Corendon Vliegvakanties. Corendon Airlines startte in april 2005 met twee toestellen. Momenteel bestaat de vloot uit zeven machines van de types Boeing 737-300 (een), 737-400 (vier) en 737-800 (twee).

BINNEN DRIE JAAR TIJD ÉÉN MILJOEN BOMEN

Lees ook:Corendon stationeert ook vliegtuig op Brussels Airport
Lees ook:Corendon directeur vanavond bij Pauw & Witteman
Lees ook:Touroperator Corendon bestaat 15 jaar en heeft een nieuw logo
Lees ook:Aantal vakantievliegers in de lift
Lees ook:Turkish Airlines gaat vaker vanaf Schiphol naar Istanbul vliegen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>