Machinist overlijdt bij treinongeluk Turkije

Een treinmachinist is zondagochtend omgekomen bij een botsing tussen twee treinen in het noordwesten van Turkije.

De andere machinist en zeker twee passagiers raakten gewond. Het ongeluk gebeurde tussen de stations van Vezirhan en Bayirkoy op de verbinding tussen Istanbul en Eskisehir. Volgens persbureau Anatolia zou een van de twee treinen door rood zijn gereden. Treinongelukken zijn geen uitzondering op het verouderde spoor in Turkije.

In januari 2008 veroorzaakte de ontsporing van een trein in het westen van het land negen doden. En in juli 2004 raakte een hogesnelheidstrein in het noordwesten van Turkije van de rails en kwamen er 37 mensen om.

Lees ook:Vijf doden door treinongeluk Turkije
Lees ook:Turkije wacht op opening hogesnelheidstrein Istanbul-Ankara
Lees ook:Trein tussen Irak en Turkije rijdt weer!
Lees ook:Homo- en lesbiennefilms niet langer probleem voor Turkse publiek
Lees ook:Istanbul verwelkomt mensenrechtentrein

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>