Vijf doden door treinongeluk Turkije

Treinreizen zijn o zo avontuurlijk in een vreemd land. Op weg naar je bestemming kun je ook nog eens behoorlijk ‘schommelvrij’ van de omgeving genieten. Een ongeval is een ver-van-je-bed-show.

Maar vandaag vond er helaas wel een ongeval plaats op de spoorlijn Ankara-Istanbul. Dit kostte vijf mensen het leven. Zestien mensen raakten gewond. Het ongeval vond plaats tussen de provincie Bilecik in het noordwesten van het land. De trein botste tegen een werfmachine die de sporen overstak, zo verklaarde de Turkse premier Recep Tayyip Erdogan.

De werfwagen, die gebruikt werd om een naburige spoorlijn aan te leggen, probeerde de sporen over te steken op een plaats waar er geen overgang werd aangeduid. Dat maakte de gouverneur van Bilecik op de Turkse tv-zender TRT bekend. Eén rijtuig kantelde tijdens de botsing, drie andere ontspoorden.

Treinongevallen komen in Turkije wel vaker voor. Veel spoorwegmateriaal is er verouderd en slecht onderhouden. In januari vorig jaar kwamen negen mensen om toen een trein in het oosten van het land ontspoorde. In juli 2004 liep de dodentol op tot 37 personen, toen een trein verongelukte op een pas in gebruik genomen spoorlijn.

Bron: De Morgen, 27 augustus 2009

Lees ook:Trein ontspoord in Turkije na “terroristische aanval “
Lees ook:Trein tussen Irak en Turkije rijdt weer!
Lees ook:Gewonden door explosie tankwagen in West-Turkije
Lees ook:Turkije wacht op opening hogesnelheidstrein Istanbul-Ankara
Lees ook:Machinist overlijdt bij treinongeluk Turkije

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>