Turkije rouwt om de op brute wijze vermoorde Özgecan Aslan (20)

Het is vandaag een ‘zwarte dag’ in Turkije. Een letterlijke zwarte dag, want veel mensen dragen vandaag zwarte kleding. Dit doen ze uit respect voor de 20-jarige Özgecan Aslan. De studente uit Mersin werd op 11 februari op brute wijze verkracht, doodgestoken en verbrand. Hoofdverdachte Ahmet Suphi Altındöken (26) is vanochtend gearresteerd en heeft bekend.

Özgecan Aslan trending op Twitter

Het meisje stapte op de fatale dag samen met een studiegenootje in een minibus. Özgecan was op weg naar huis. Haar studiegenootje stapte eerder uit. Hierna werd Özgecan verkracht door Altındöken, de chauffeur van het busje. Hij stak haar meerdere keren in haar lichaam. Ook werd het meisje in brand gestoken. Altındöken kreeg later hulp van zijn vader (50) en een vriend (20) om haar lichaam te verbergen. Zij zijn ook opgepakt door de politie.

Özgecan Aslan is inmiddels trending topic op Twitter. Met de hastaq #Özgecaniçinsiyahgiy vragen mensen om respect te betuigen en vandaag zwarte kleding te dragen. Al dagen wordt er overal in Turkije gedemonstreerd naar aanleiding van deze vreselijke moord.

Moorden in Turkije

Shocking: Er worden in Turkije dagelijks maar liefst vijf vrouwen vermoord. De meesten worden vermoord door hun eigen mannen.

Lees ook:Turkse mannen in rokje voor de vermoorde Özgecan Aslan
Lees ook:‘Eindelijk’ verdachte opgepakt voor moord op Amerikaanse Sarai Sierra
Lees ook:Bloedstollende autopsie: meisje levend begraven in Turkije
Lees ook:Schooluniform niet meer verplicht in Turkije
Lees ook:Amerikaanse dood gevonden in Istanbul, Nederlandse gids verdacht

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>