Turkije blijft groeien: inwoneraantal op 77.7 miljoen

President Erdoğan heeft zijn zin gekregen wat betreft de bevolkingsgroei van Turkije, want de Turkse bevolking is in 2014 met bijna 1,1 miljoen mensen gegroeid. Er wonen nu bijna 77,7 miljoen mensen in Turkije, dit blijkt uit cijfers van het Turkse Instituut voor de Statistiek.

De grootste ‘wens’ van Erdoğan is dat iedere Turkse vrouw minimaal drie kinderen krijgt, het liefst meer. Dit wil hij om te voorkomen dat de Turkse bevolking ‘krimpt’. Nou, daar hoeft hij echt niet bang voor te zijn want er zit een stijgende lijn in de bevolkingsgroei.

Miljoenenstad Istanbul

In Istanbul wonen de meeste mensen. Volgens officiële cijfers wonen er zo’n dikke 14 miljoen mensen in de stad, maar er wordt vaak over 20 miljoen gesproken.

Ankara is de tweede grote stad van Turkije, er wonen 5 miljoen mensen in de hoofdstad. In het zonnige Izmir wonen zo’n 4 miljoen mensen.

Lees ook:Heeft Istanbul ruim 14 miljoen inwoners?!
Lees ook:Turkse bevolking weer flink gestegen
Lees ook:Erdoğan lijkt nu al grote winnaar verkiezingen
Lees ook:Topkapı paleis meest bezochte museum in Turkije
Lees ook:Miljoenenstad Istanbul heeft zelfs file op het water

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>