Istanbul krijgt de Olympische Spelen 2020 niet

De Turken hadden er zo op gehoopt, maar helaas werd Istanbul gisteravond niet gekozen om als gastheer te mogen spelen voor de Olympische Zomerspelen in 2020. Het Internationaal Olympisch Comité (IOC) verkoos Tokio als grote winnaar. De Jappaners gingen uit hun dak, de Turken klapten ondanks hun verlies sportief mee.

Teleurstelling

De grote teleurstelling was gisteravond duidelijk af te lezen van het gezicht van premier Erdoğan. Al maanden werd er in Istanbul een promotie campagne gehouden om de Olympische Spelen binnen te halen. Zo werden hele bloemenperken omgetoverd tot het Olympische symbool. Maar het mocht niet baten… Waarschijnlijk heeft al het heftige politie geweld deze zomer omtrent het Gezi park in Taksim het IOC . Ook de waarschidoen besluiten om niet Istanbul maar Tokio te kiezen. Ook de verdere uitbreiding van de oorlog in buurland Syrië heeft zeker een rol gespeeld in het besluit.

De stad Madrid was ook een kanshebber, maar werd in een eerdere ronde al weggestemd.

Lees ook:Istanbul klaar voor Olympische Spelen 2020
Lees ook:Journalist Gökhan Biçici (opnieuw) opgepakt door politie
Lees ook:Politiegeweld in Turkije is nog (lang) niet voorbij
Lees ook:Waterkanon vol tegen Turkse journaliste in Ankara
Lees ook:Turken vragen Bono (U2) om geweld te stoppen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>