Unilever maakt ijsjes in fabriek in Konya

Unilever heeft een ijsfabriek geopend in de Turkse stad Konya. Het openen van de nieuwe fabriek heeft 95 miljoen gekost. De magnums en cornetto’s die in de fabriek gemaakt gaan worden gaan ook de grens over naar het Midden-Oosten en Noord-Afrika. De capaciteit van de fabriek is tachtig miljoen liter ijs op jaarbasis, maar kan in de toekomst worden uitgebreid naar tweehonderd miljoen liter. Dat zijn een hele hoop lekkere ijsjes.

Hoewel wij in Nederland de ijsjes van Unilever niet beter kennen onder de merknaam ‘Ola’ heten de ijsjes in Turkije ‘Algida’. Het zijn dezelfde ijsjes, ook hebben ze hetzelfde logo als Ola, maar ze hebben alleen een andere naam. Algida bestaat ook in landen als Griekenland, Polen, Rusland, Kroatië en Italië.

Grappig: In de V.S heten de ijsjes ‘Good Humor’.

Lees ook:Geen mannen toegestaan in Turkse zuivelfabriek
Lees ook:Bouw grootste vliegveld ter wereld in volle gang
Lees ook:Turks in space
Lees ook:Turkije brengt nieuw logo op de markt
Lees ook:Gaat Wesley nou wel of niet naar Galatasaray?!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>