Turkse politie valt burgers aan

De Turkse politie weet niet van ophouden. Gisteravond was het in Istanbul en Ankara weer voor niemand veilig op straat. In Istanbul was opnieuw een demonstratie gepland. Honderden betogers waren aanwezig. De politie zette traangas en waterkanonnen in. Volgens Turkse bronnen werden 40 mensen gearresteerd. Op filmpjes op Youtube en Facebook is te zien hoe Turkse agenten in Taksim als een stel losgeslagen beesten op mensen inrennen en mensen schoppen en slaan.

 

De mensen die in Taksim (misschien wel nietsvermoedend) op straat liepen moesten rennen voor hun leven. In het volgende filmpje is rond de 18e minuut te zien hoe een vrouw (wit shirt) op brute wijze zomaar door een agent tegen de grond wordt geduwd.

Lees ook:Turkse politie weer begonnen met traangas in Taksim
Lees ook:De pinguïn: het symbool van Turks protest
Lees ook:Turkse politie slaat vrouw met hoofddoek
Lees ook:Taksim en Gezi Park keihard ‘schoongeveegd’ door Turkse politie
Lees ook:Turkije staat stil bij sterfdag Atatürk

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>