Docu over Istanbul United is bijna een feit

Twee maanden geleden gebeurde er iets ondenkbaars in Turkije: voetbalrivalen stonden zij aan zij tegen premier Tayyip Erdogan en de meedogenloze Turkse politie. Fans van de drie grootste Turkse clubs Fenerbahçe, Beşiktaş en Galatasaray protesteerden samen. Niks geen rivaliteit. De fans werden een eenheid en doopten zichzelf tot een nieuwe ‘club’ : Istanbul United.

Istanbul United  – 31 mei 2013

Niet alleen ondenkbaar voor Turkije, voor elk land in de wereld zou het ontzettend bijzonder zijn als de grootste voetbalrivalen samen strijden voor een betere democratie in hun land. Zie je het al voor je in Nederland? Supporters van Ajax en Feyenoord hand in hand tegen de Nederlandse politiek? Ik niet, maar voor de Turken was Istanbul United ook iets onwerkelijks.

Documentaire

Farid Eslam, Olli Waldhauer, Tina Schöpkewitz, drie documentairemakers uit Duitsland, zijn op dit moment druk bezig met het maken van een documentaire over Istanbul United. Zij willen laten zien wat de voetbalrivalen ‘bezielde’ om samen met hun grootste rivalen een eenheid te vormen. De Duitsers zoeken zoveel mogelijk sponsors voor hun project. De filmmakers hebben op dit moment (1 augustus) nog 1400 dollar nodig om hun project te verwezenlijken.

Zie hier de trailer:

Lees ook:Turkse voetbalsupporters kunnen levenslange celstraf krijgen
Lees ook:Turkije gaat Nederlandse ME trainen
Lees ook:Birsen Bişar uit Breda wil tweede docu maken over autisme
Lees ook:Nederlands Turkse dj Ummet Ozcan vanavond op Electropol
Lees ook:Kijktip: ‘Ik zie een verre reis’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>