Nieuwe metrolijn (21 km) geopend in Istanbul

Istanbul heeft er weer een nieuwe metro bij. De nieuwe metrolijn aan de Europese kant van de stad heeft maar liefst 1.5 miljard dollar gekost. De metro werd afgelopen weekend geopend door premier Erdogan. De lijn is 21.7 kilometer lang en kan dagelijks 111.000 mensen vervoeren.

Meer dan honderd kilometer aan metrolijnen

De metro gaat van Başakşehir naar Olimpiyatköy (het Olympisch stadion). Met de nieuwe metro erbij heeft Istanbul in totaal maar liefst 124.4 kilometer aan metro. Het bouwen gaat trouwens gewoon door. Er komen namelijk nog drie nieuwe metrolijnen bij aan de Europese kant van Istanbul.

Onder water

Ook in het Aziatische gedeelte zijn ze bezig met het bouwen van een nieuwe metro, die Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy. Dat wordt de tweede metrolijn in aan de Aziatische kant. De tweede metro gaat waarschijnlijk verbonden worden met de Marmaray, de spoorwegtunnel die onder de Bosporus doorgaat. Een bijzonder project, dat in razendtempo gebouwd wordt. Als het goed is gaat dit onder water project op 29 oktober open.

Ter vergelijking: Londen heeft 402 kilometer aan metrolijnen en Moskou 313.3 kilometer.

Zie hier op het kaartje hoe de nieuwe metro loopt:

Lees ook:Derde brug voor Istanbul
Lees ook:Nieuwe ‘Marmaray tunnel’ in Istanbul is onderweg
Lees ook:Turkije wil het grootste vliegveld ter wereld
Lees ook:Istanbul bouwt aan derde grote brug
Lees ook:Athene wil hek aan grens met Turkije

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>