Gezi Park vanmiddag even open, politie nu weer losgeslagen

Het was vanmiddag dan eindelijk zo ver; het Gezi Park ging weer open voor het ‘normale publiek’. De langverwachte opening duurde slechts een paar uur. Op dit moment is de Turkse politie weer bezig mensen weg te jagen uit het park en rondom het Taksimplein. Ook worden er weer waterkanonnen ingezet. De hele Istiklal Caddesi (de bekendste straat van Taksim) staat vol met mensen.

Water met gif

Er lijkt maar geen eind te komen aan het bizarre optreden van de Turkse politie. Het Gezi Park werd vandaag weer officieel geopend voor iedereen, maar omdat er een betoging in het park was aangekondigd, deden de agenten er weer alles aan om iedereen uit de weg te ruimen. Hun geliefde waterkanon, waar niet alleen water maar ook giftige chemicaliën in zitten, wordt op dit moment weer afgevuurd op mensen.

Politie in burger

Toeristen of andere nietsvermoedende mensen moeten oppassen als zij zich in Taksim begeven. De politie spaart niemand en vuurt op iedereen traangas af en zet het op elke mogelijke plek het waterkanon in. Een aantal mensen zijn ook gearresteerd. De agenten lopen trouwens niet altijd in uniform rond. Er zijn ook veel agenten in burgerkleding op de been.

Lees ook:Turkse politie weer begonnen met traangas in Taksim
Lees ook:Vreselijke nacht in Istanbul
Lees ook:Taksim in Istanbul opnieuw vol traangas en duizenden demonstranten
Lees ook:Turkse politie spaart niemand in ‘oorlogsgebied’ Taksim
Lees ook:Politie gaat los op demonstranten Gezi Park in Istanbul

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>