Erdogan: protesten Brazilië en Turkije één groot complot

Premier Erdogan denkt dat ‘buitenlandse krachten’ achter de demonstraties in Turkije en Brazilië zittten. Hij beschuldigd onder andere de internationale media, zoals CNN. Ook grote banken zouden de protesten hebben opgestookt. Erdogan probeert op dit moment in verschillende plekken in Turkije zijn aanhangers wijs te maken dat er veel meer aan de hand is dan een groep demonstranten die protesteren.

Ook in Brazilië zijn op dit moment massademonstraties aan de gang. De onvrede is vooral gericht op de stijgende prijzen in het openbaar vervoer, de hoge belastingen en de enorme bedragen die worden uitgegeven aan de organisatie van het WK voetbal in 2014 en de Olympische Spelen in 2016.

De Turkse premier zei in Samsun tegen zijn aanhangers: ‘Hetzelfde spel wordt nu in Brazilië gespeeld. De symbolen zijn hetzelfde, de affiches zijn hetzelfde, Twitter en Facebook en de internationale media zijn dezelfde’.

Ondertussen zijn er nog steeds Turken die de straat op gaan. Zij demonstreren vooral in stilte. Zelfs in badplaatsen als Kusadası zie je mensen die in stilte door straten lopen en een Turkse vlag dragen.

 

 

Lees ook:Tijd voor voetbal: Nederland -Turkije
Lees ook:Erdogan krijgt warm onthaal in Brussel
Lees ook:Oranje speelt tegen Turkije in Istanbul
Lees ook:Turkije bestrijdt koerswijziging
Lees ook:Proces tegen Turkse generaals begonnen

1 Reacties // Reageer

One thought on “Erdogan: protesten Brazilië en Turkije één groot complot

  1. ottoman

    90 procent van turkije houd van erdogan…

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>