Overal in Turkije (en daar buiten) staan mensen stil

De ‘Standing man’ heeft voor een compleet nieuwe vorm van protest gezorgd in Turkije. In het hele land stonden mensen vandaag stil. Midden op straat, in een winkelcentrum, op het station, overal namen mensen een tijd stilte in acht. Erdem Gunduz werd gisteren na een stilstaand en zwijgend protest van acht uur meegenomen door de politie. Hij is nu een symbool geworden.

Ankara, Izmir, Mersin, Samsun en natuurlijk Istanbul, op verschillende plaatsen in Turkije stonden mensen stil. Zonder iets te zeggen, met hun handen op hun rug of langs hun zij. Op deze manier vragen zij aandacht voor het onmenselijke politiegeweld tegen burgers. Inmiddels zijn vier burgers om het leven gekomen. Een ontelbaar aantal mensen raakte gewond en ligt in het ziekenhuis.

Ook andere steden doen mee

Niet alleen in Turkije stonden mensen stil. Ook in Boston, Kopenhagen en in Amsterdam deden mensen mee.

 

 

Lees ook:Zelfs in stilte protesteren mag niet meer in Turkije…
Lees ook:Vandaag 5 minuten stilte tegen geweld in Turkije
Lees ook:Van Sydney tot Los Angeles: overal stilstaande mensen
Lees ook:Nieuwe vorm van protest: ‘regenboogtrappen’
Lees ook:Turkse regering spreekt kritiek tegen over stuwdammen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>