De pinguïn: het symbool van Turks protest

Ze duiken in Turkije steeds meer op; pinguïns. Op Facebook komen de meeste grappige foto’s en filmpjes van pinguïns voorbij. Het dier lijkt steeds meer het symbool te worden van de protesten in Turkije. CNN TÜRK is hier de aangever van geweest. Zij zonden tijdens de heftige rellen tussen demonstranten en politie een documentaire over pinguïns uit. Op internationale tv-zenders kon je wel zien wat er gebeurde in Turkije.

CNN TÜRK en pinguïns

Terwijl duizenden mensen gewond raakten, aangevalen werden door waterkanonnen van de Turkse politie, geslagen en geschopt werden en moesten rennen voor hun leven, zond de Turkse tv-zender CNN TÜRK een docu uit over pinguïns. Dit gebeurde vorig weekend, toen de rellen in Taksim volop aan de gang waren. Veel Turken wisten dat weekend dan ook niet wat er in Istanbul aan de hand was, zij zaten rustig naar pinguïns te kijken.

Tattoo van pinquin

Drie Turkse demonstranten zien in de pinguïn een heus symbool van de Turkse ‘revolutie’ en hebben nu een tattoo van een pinquin (met gasmaker) op hun armen laten zetten. Erg stoer!

Kijk naar het onderstaand filmpje waarin goed wordt weergegeven hoe belachelijk CNN TÜRK (en alle andere Turkse media) te werk is gegaan. Natuurlijk zien we ook pinguïns..

Lees ook:Turkse politie slaat voorbijganger (zonder reden) neer
Lees ook:Turkse media rampzalig, social media grootste nieuwsbron
Lees ook:Rellen op Dag van de Arbeid in Istanbul
Lees ook:Taiwan maakt grappig animatiefilmpje over Erdogan
Lees ook:Turkse politie weer begonnen met traangas in Taksim

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>