Turken vragen Bono (U2) om geweld te stoppen

Turkse demonstranten hebben een video gemaakt voor Bono, de zanger voor U2. In deze video vragen zij de Ierse zanger om te helpen het heftige geweld in Turkije te stoppen. Bono is bevriend met premier Erdogan. Volgens de Turken zou Bono een kans maken om tot de Turkse premier door te dringen.

Het filmpje zit goed in elkaar. Je ziet waarover het allemaal begonnen is; het Gezi park en de vreedzame demonstraties. Later zie je het brute optreden van de Turkse politie, de gewonden, het traangas, het bloed. Laten we hopen dat Bono deze video snel ziet. Ik ben reuze benieuwd naar zijn reactie.

 

Lees ook:Taksim in Istanbul opnieuw vol traangas en duizenden demonstranten
Lees ook:Gezi Park in Istanbul..een jaar later nog steeds ‘oorlog’
Lees ook:Gezi Park vanmiddag even open, politie nu weer losgeslagen
Lees ook:Politie gaat los op demonstranten Gezi Park in Istanbul
Lees ook:Taksim en Gezi Park keihard ‘schoongeveegd’ door Turkse politie

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>