Uitgestorven straten in toeristisch Istanbul

De demonstraties in Turkije raken ook het toerisme. In Taksim (het hart van de demonstraties) zijn 40 procent van alle hotelboekingen geannuleerd. Ook in de rest van Turkije zien hoteleigenaren steeds meer lege hotelkamers. De vakantiemaand juni wordt nu al als verloren beschouwd.

Opmerkelijk stil

In Sultanahmet, het gedeelte waar de Blauwe Moskee en andere bekende bezienswaardigheden zich bevinden, is het opmerkelijk stil. De straten zijn er leeg. Bij de moskee Hagia Sophia staan normaal lange rijen met toeristen die een kaartje proberen te kopen. Nu staan er enkele mensen. Landen in Europa en in het Midden-Oosten hebben vakantiegangers aangeraden niet naar Turkije te gaan. Opvallend is echter wel, dat ik vooral veel toeristen uit Arabische landen heb gezien.

De grote cruiseschepen die normaal aan de haven van Istanbul liggen, zijn er nu niet. Ook zijn ‘de hop on hop off bussen’ voor toeristen half leeg.

Toch maar naar Istanbul..

In Sultanahmet trof ik twee jongens uit Canada: Jordan Tanaka en Cody Anderson. De jongens wilden eerst ook hun reis naar Istanbul annuleren, maar besloten op het laatste moment toch te gaan. “We dachten om in plaats van Istanbul naar Bodrum te gaan. Maar we willen Istanbul gewoon graag zien.” De vrienden, die beiden 23 jaar oud zijn, zijn wel nieuwsgierig geworden naar wat er allmaal gebeurt in Taksim. “We zaten hiervoor in Griekenland, ook daar was het op het nieuws. De protesten gaan de hele wereld over.”

Jordan vertelt dat hij het erg indrukwekkend vindt dat de Turken met z’n allen de straat op gaan voor hun rechten. “Zulke grote demonstraties met allerlei verschillende mensen bij elkaar, zou je nooit zien in Canada.”

Jordan en Cody proberen toch maar van hun vakantie te genieten..

Lees ook:Voetbalrivalen zij aan zij tegen gewelddadige Turkse politie
Lees ook:Grootste moskee van Turkije staat in Adana
Lees ook:Drie verborgen schatten van Istanbul
Lees ook:Egypte in een dal, Turkije alleen maar populairder
Lees ook:Groen Bursa

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>