‘Eindelijk’ verdachte opgepakt voor moord op Amerikaanse Sarai Sierra

Er lijkt eindelijk een einde te zijn gekomen aan het raadsel rondom de vermoorde Amerikaanse vrouw Sarai Sierra. De Turkse politie heeft vandaag de verdachte Ziya T opgepakt. De man heeft bekend de vrouw te hebben vermoord.

Drugs & drank

De Turkse man, een papierverzamelaar, die ervan wordt verdacht Sarai Sierra (33) te hebben vermoord werd gisteren bij de grens met Syrië opgepakt. Hij heeft toegegeven dat hij de vrouw heeft vermoord. Hij zij dat hij op de bewuste avond veel had gedronken, drugs had gebruikt en niet helder was. Ziya schijnt de vrouw toevallig te zijn tegengekomen en probeerde haar te zoenen. Hierdoor raakten zij met elkaar in gevecht. De man heeft haar tijdens dit gevecht met een steen op haar hoofd geslagen. Uit het onderzoek blijkt dat Ziya haar niet heeft verkracht.

Na een uitgebreid en grondig politie-onderzoek lijkt het erop dat de politie de juiste man heeft opgepakt. Aangezien ook zijn DNA overeenkomt met sporen op de kleding en lichaam van de vrouw.

De vrouw verdween twee maanden geleden in Turkije. Zij was op vakantie in Istanbul en verdween op 21 januari, de dag dat zij terug zou keren naar New York. Twee weken na haar verdwijning werd haar lichaam gevonden.

Mysterie

De moord op de vrouw was zeer vreemd en opmerkelijk omdat zij ten eerste plotseling verdwenen was in Istanbul én omdat er tijdens het politie-onderzoek verschillende verdachten naar voren waren die haar vermoord zouden kunnen hebben. Onder de verdachten was ook een Nederlandse gids. Dit was vooral een tijdje in de Nederlandse media een hot-item, want in Turkije werd er eigenlijk amper gesproken over een mogelijke Nederlandse verdachte.

 

Lees ook:Vermoorde Sarai Sierra begraven in V.S
Lees ook:Amerikaanse dood gevonden in Istanbul, Nederlandse gids verdacht
Lees ook:Turkije rouwt om de op brute wijze vermoorde Özgecan Aslan (20)
Lees ook:Afgelopen eeuw 61 journalisten vermoord in Turkije
Lees ook:Turkije tweede land ter wereld in drugs dealen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>