Duitse militairen klagen over Turkse collega’s

De Duitse militairen die vanwege de Patriot-missie in Turkije werkzaam zijn klagen over hoe zij door de Turken behandeld worden. Er zijn volgens de Duitsers al een aantal vervelende incidenten voorgevallen. 

Aan het begin van de Duitse missie kregen de Turken en de Duitsers tips en adviezen van de legerleiding hoe om te gaan met elkaar. Blijkbaar heeft dat voor de Duitsers niet echt geholpen. De samenwerking met de Turken wordt volgens de ombudsman van het leger overwegend als problematisch ervaren.

Blauwe plekken

Een Turkse generaal zou een Duitse vrouwelijke militair hebben geduwd die het verkeer regelde tijdens een bezoek van de Duitse minister van Defensie Thomas de Maizière. De militair hield blauwe plekken over aan het incident.

Ook zouden Duitse militairen dagenlang zijn tegenhouden toen ze de kazerne wilden verlaten. Post voor Duitse militairen wordt dagen en soms zelfs weken opgehouden.

Vieze wc’s

De ombudsman noemt de toestand van de sanitaire voorzieningen voor de Duitsers ‘onhoudbaar’. In kantoren zouden de muren zijn beschimmeld. Ook vinden de Duitsers het vreselijk om te zien hoe zwerfhonden door de Turkse militairen worden doodgeschoten en zomaar worden achtergelaten.

‘Maak geen grappen’

Volgens de Duitse militairen gaat het Turkse leger contact tussen Duitse en Turkse collega’s systematisch tegen. Turkse militairen die wel contact opnemen zouden straf krijgen. Dit zou te maken kunnen hebben met de eerder gekregen adviezen. De Turken kregen namelijk van de legerleiding te horen om niet al te innig contact aan te gaan met Duitse vrouwelijke militairen. Zo werd er geadviseerd: ‘Laat de Duitse vrouwen blijken dat ze welkom zijn, maar ga geen innige relatie met ze aan. Maak geen grappen en let goed op wat je zegt en doet.’

 

 

Lees ook:‘Ga geen relatie aan met een Duitse (vrouwelijke) soldaat’
Lees ook:Vijf Duitse journalisten opgepakt in Turkije
Lees ook:Rutte praat met Nederlandse militairen in Adana
Lees ook:Duitsers willen geen Turkstalige scholen
Lees ook:Galatasaray wil nu ook Robben hebben

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>