Minister Hennis (defensie) op bezoek in Turkije

Minister Jeanine Hennis-Plasschaert (Defensie) is vandaag in Turkije. Ze blijft er twee dagen en neemt een kijkje bij de Nederlandse Patriot-raketten.

De 39-jarige blonde minister van Defensie brengt een bezoek aan de Patriot-eenheden die bij de Turks-Syrische grens zijn gestationeerd. Ook zal ze de Duitse eenheden bezoeken. Het is het eerste bezoek van de minister aan deze missie.

Nederland heeft twee Patriot-eenheden gestuurd met zo’n 300 militairen. De raketten zijn gevestigd op de basis in Incirlik, de tweede staat op een beveiligde luchthaven even buiten Adana in het zuiden van Turkije. Het raketafweersysteem is nu enkele weken operationeel en zal ongeveer een jaar duren.

Lees ook:Duitsland zegt ja tegen Patriots
Lees ook:Ook Nederlandse Patriots naar Turkije
Lees ook:Sinterklaas bezoekt Nederlandse militairen in Turkije
Lees ook:Nederlandse Patriot-raketten naar Turkije
Lees ook:Duitse militairen klagen over Turkse collega’s

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>