Eerste kunstmatige menselijke huid in Turkije

Verschillende experimenten van de Koç University hebben geleid tot een zeer waardevolle ontwikkeling van kunstmatige menselijke huid.

De twee Turkse professoren Ismail Lazoğlu and Iskender Yılgör hebben de huid ontwikkeld. ,,Met deze huid kunnen brandslachtoffers een nieuwe huid getransplanteerd krijgen van een huidmonster van hun eigen stamcellen,” aldus Lazoğlu.

De professoren experimenteren nog met de huid van muizen, deze huid lijkt namelijk erg veel op de menselijke huid. Binnen nu en twee jaar gaan Turkse ziekenhuizen met de kunstmatige huid werken. De wetenschappelijke en technische onderzoeksraad van Turkije, de TÜBİTAK, gaf de professoren een budget van zo’n 148.000 lira.

Lees ook:Kunstmatige bevruchting buitenland voortaan verboden voor Turkse vrouwen
Lees ook:Piloten Turkish Airlines toch onschuldig
Lees ook:Turken straks zonder visum naar Europa?
Lees ook:Op je 38ste met pensioen in Turkije
Lees ook:100% pure granaatappelsap van Turkse bodem

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>