Opdracht voor bom in Ankara kwam uit Nederland

De opdracht voor de zelfmoordaanslag op de Amerikaanse ambassade in Ankara kwam van de Turkse activistenleider Mussa Assaoglu die in Nederland verblijft. De groepering DHKP-C heeft volgens de AIVD enkele tientallen leden in Nederland. Er wordt verwacht dat er meer aanslagen gaan komen.

Bij de zelfmoordaanslag op de Amerikaanse ambassade van vorige week vrijdag kwamen twee mensen om het leven, waaronder een medewerker van de ambassade. De extreem-linkse groepering DHKP-C zit achter de aanslag. De groepering verzet zich tegen het NAVO-lidmaatschap van Turkije en eist dat de Patriot-raketten van Nederland, Duitsland en de V.S worden weggehaald.

Amerika bang voor meer

De Amerikaanse autoriteiten hadden vrijdag al opgeroepen niet naar consulaten van de VS in Turkije te gaan, omdat zij bang zijn voor meer aanslagen. Het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken had Amerikanen in Turkije ook gewaarschuwd voorzichtig te zijn en onrustige plaatsen waar rellen zijn geweest en grote samenscholingen of demonstraties te mijden.

 

Lees ook:DHKP/C lid verklaart JITEM infiltrant te zijn
Lees ook:Erdoğan bezoekt gewonde journaliste in ziekenhuis
Lees ook:Gijzeling Turkse ambassade Tel Aviv
Lees ook:Veel onduidelijkheid over laatste aanslag in Istanbul
Lees ook:Nieuwe ronde, nieuwe kansen: WK 2014

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>