Turkije wil het grootste vliegveld ter wereld

Turken zijn gek op bouwen en houden er van om andere landen te overtreffen. Hoewel Istanbul al twee vliegvelden heeft, willen de Turken een nieuw vliegveld bij de stad bouwen. Dit vliegveld moet gelijk het grootste ter wereld gaan worden.

Het nieuw vliegveld in Istanbul, waarvan een eerste deel in 2017 open zal gaan, zou zo’n 150 miljoen passagiers per jaar kunnen verwerken. Hiermee zou de luchthaven de grootste capaciteit ter wereld krijgen. Het nieuwe project krijgt een omvang van 77 miljoen vierkante meter en gaat waarschijnlijk meer dan 7 miljard euro kosten. Een dure grap dus.

De twee andere vliegvelden in Istanbul zijn ‘Sabiha Gökçen’ aan de Aziatische kant en ‘Atatürk Airport’ aan de Europese kant van de stad. De laatste is voorlopig nog de grootste Turkse luchthaven met een capaciteit van 45 miljoen reizigers per jaar.

Atlanta is de grootste

Het grootste vliegveld ter wereld is nu nog het vliegveld van Atlanta in de V.S. Het ‘Hartsfield-Jackson Atlanta International Airport’ verwerkt per jaar meer dan 91,4 miljoen passagiers. Het is de thuishaven van AirTran Airways en van Delta Air Lines. Er zijn 5 start- en landingsbanen.

Lees ook:Derde vliegveld Istanbul begint realiteit te worden..
Lees ook:İstanbul Atatürk Airport beste van Zuid-Europa
Lees ook:Bouw grootste vliegveld ter wereld in volle gang
Lees ook:Derde luchthaven in Istanbul
Lees ook:Vliegveld Istanbul krijgt rokersruimte

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>