Turkse Simit Sarayı in Deventer

Ook Deventer krijgt een Simit Sarayı. De Turkse ‘broodjeszaak’ lijkt steeds succesvoller te worden in Nederland. Eind februari gaat de zaak open.

Den Haag, Rotterdam en Amsterdam hebben al een Simit Sarayı. De zaak in Deventer is een franchisewinkel en komt aan de Pikeursbaan 78 in het nieuwe gedeelte van de Boreel.

De familie Sahin is de uitbater van de nieuwe zaak. Het gaat om Abdullah Sahin (27), Tanju Sahin (24) en Serra Sahin (27). Simit Sarayı betekent volgens de familie Sahin letterlijk: ‘bagelpaleis’. Binnen enkele jaren wil de familie meerdere vestigingen openen in Nederland.

Turkse Simit

Wie wel eens in Turkije is geweest of wel eens iets besteld heeft bij Simit Sarayı zal het bekendste broodje van Turkije – de simit – vast gezien of gegeten hebben. Het is een zeer smakelijke ronde ‘bagel’ met sesamzaadjes. Je kunt hem onbelegd eten maar met kaas of boter is hij lekkerder. Naast de klassieke bagel worden er bij Simit Simit Sarayı ook sandwiches verkocht. Deze zijn gemaakt van hetzelfde deeg met sesamzaadjes, maar dan belegd. Denk verder ook aan warme, typische Turkse deegwaren en zoete snacks.

In Turkije zijn al ruim 300 vestigingen van de Turkse zaak actief en er zijn plannen om verder uit te breiden in Nederland.

Lees ook:Turkse broodjeszaak Simit Sarayı steeds populairder in Nederland
Lees ook:Rotterdam krijgt tweede Turkse Simit Sarayı broodjeszaak
Lees ook:Ex-politie-agente bepleit aanpak huiselijk geweld
Lees ook:Beroep in zaak visumplicht Turken
Lees ook:Turkse TRT zendt nu ook uit in Arabisch

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>