Aardbeving (6.2) in Turkije

Op verschillende plekken in Turkije werd hij gevoeld: de aardbeving die de Turken vandaag liet schrikken. De aardbeving had een kracht van 6.2 op de schaal van Richter. De beving vond plaats in de regio van Çanakkale.

De aardbeving begon iets na vieren in de middag en werd gevoeld in Istanbul, de Marmara regio en rond de Egeïsche Zee. Gelukkig zijn er geen mensen overleden of gewond geraakt. Ook is er geen sprake van schade aan gebouwen, huizen e.d. Wel zijn vele Turken erg geschrokken. Met name de inwoners van Istanbul. De kans is namelijk groot dat de Turkse stad binnen een aantal jaar getroffen zal worden door een grote aardbeving. Als er een (kleine) beving gevoeld wordt houden mensen hun hart vast. Sommige worden zo bang dat ze van het balkon springen of uit hun huis vluchten.

Lees ook:Aardbeving in Van Turkije, vandaag 3 jaar geleden
Lees ook:Aardbeving voelbaar in Turkije
Lees ook:Reddingswerk aardbeving Turkije gestopt
Lees ook:Heeft Istanbul ruim 14 miljoen inwoners?!
Lees ook:Aardbeving Oost-Turkijë: zeker 57 doden, ongeveer 100 gewonden

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>