Nederlandse Patriot-raketten naar Turkije

De NAVO heeft besloten: er worden Patriot-raketten naar Turkije gestuurd als verdediging en bescherming tegen Syrische aanvallen.

NAVO

Nederland, Duitsland en de Verenigde Staten zijn de enige NAVO-landen die over de Patriots beschikken. De landen bekijken op welke manier zij aan het Turkse verzoek gaan voldoen en hoe de Patriots kunnen worden ingezet, maar dit gaat nog wel een paar weken duren.

Volgens Frans Timmermans, minister van Buitenlandse Zaken, worden de raketten puur als verdediging ingezet. Ze mogen bijvoorbeeld niet dienen om een eventueel vliegverbod boven Syrië af te dwingen en ze mogen niet leiden tot betrokkenheid bij een conflict in Syrië.

Het is de bedoeling dat de Nederlandse ministerraad aanstaande vrijdag een besluit neemt, waarna de Tweede Kamer zich erover kan buigen. Nederland kan nog nee zeggen tegen het plaatsen van de raketten, maar daar ziet het niet naar uit. Aldus Timmermans: ”Als een NAVO-partner zijn grenzen en burgerbevolking bedreigd ziet en een beroep doet op zijn partners, dan moet je wel van heel goede huize komen om niet aan dat verzoek te voldoen.’’

Lees ook:Turkije wil Nederlandse Patriot-raketten
Lees ook:Ook Nederlandse Patriots naar Turkije
Lees ook:Duitsland zegt ja tegen Patriots
Lees ook:Iran vindt Patriot-raket een slecht plan
Lees ook:Nederlandse Patriots eind januari naar Turkije

6 Reacties // Reageer

6 thoughts on “Nederlandse Patriot-raketten naar Turkije

 1. werner

  PAtriots naar Turkije?!?!?!? Die erdogan heeft toch zo’n grote mond laat hem nu zelf maar zijn eogen land verdedigen. Die patriots kunnen beter naar Israel om de Israelische bevolking te beschermen tegen raketten van HAMAS !

    /   Reply  / 
  1. mehmet yavri

   Heer Werner, Als je even gaat googlen kun je zien wat de Turken voor Nederland betekent heeft..Als de Turken er niet waren ? sprak je nu Spaans. Dus verdip je zelf beetje in de geschidenes aub..

   mvg mehmet yavri

     /   Reply  / 
   1. Tosca de Jong Auteur

    Beste Mehmet Yavri,

    Mag ik je vragen wat jouw reactie te maken heeft met het stuk over de Patriot raketten?

      /   Reply  / 
 2. mehmet yavri

  Hoi Tosca,

  Nou, dat NL en Tr al 400 jaar goede relaatie hebben.Ik wilde dat deze heer t moest het weten, hoe de relaatie tot stand is gekomen. De turken hebben zonder te aarzelen Nederland (toen nederland nog geen nederlan hette maar gold als een laage landen)te hulp geschoten tegen de agressie van de Spaanjaarden. De Ottomaanserijk is de eerste land die Nederland heeft erkend als het land Nederland.
  ik heb een beetje moeite er mee, als mensen een paardeklep op hebben..
  Dus ik vind het helemaal niet verrassend dat NL TR wil helpen.Bovendien NAVO lander moeten elkaar helpen.
  Maar goed, gezien de uitspraak van deze heer kunt je zn polietike stanpunt vastleggen,

  Graag zie je reactie

  mvg mehmet yavri

    /   Reply  / 
 3. Tosca de Jong Auteur

  Hoi Mehmet,

  Ok, ik snap je punt. Nederland en Turkije hebben inderdaad een lange en goede relatie. Dat werd dit jaar extra onder de aandacht gebracht door de 400 jarige handelsrelatie. Echter, gaat het stuk over de raketten over de burgeroorlog in Syrie. Turkije wil die raketten hebben om zich te verdedigen en de Navo helpt hen daarbij.

    /   Reply  / 
 4. mehmet yavri

  Beste Tosca,

  Daar voor is de NAVO opgericht! Ik zie hier geen kwaad in.. Ik zelf tegen alle wapens hoor maar de tijd waar we er in leven ,kun je niet ander. Ik zou graag willen dat elke leider de voorbeeld van GANDI gaat volgen maar weet ook dat dit als een droom zal blijvrn..
  Wat is jouw standpunt over de plaatsin van rakketen in Turkije..

  mvg mehmet

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>