Megagroot pretpark opent haar deuren in april 2013

Turkije heeft weinig grote attractieparken zoals een Efteling of een Duinrell, maar daar gaat volgend jaar verandering in komen. In april wordt er een groot pretpark geopend in Istanbul. Het park krijgt de naam Vialand.

Het enorme attractiepark, dat in samenwerking met de gemeente Istanbul is gebouwd, ligt op de grens tussen de gemeenten Eyüp en Gaziosmanpaşa. Het park wil naast Turkse bezoekers ook buitenlandse toeristen naar het park krijgen. Liefhebbers van achtbanen moeten zeker een bezoek gaan brengen aan het park, deze zijn er namelijk volop. Er komt een baan waarbij je in drie seconden naar de 110 km per uur wordt afgeschoten! Naast verschillende soorten achtbanen zullen er ook andere attracties, restaurants, parken en sociale voorzieningen te vinden zijn. Een speciaal wandelpad moet je terugbrengen in de tijd van de Ottomanen, de tijd waarin Fatih Sultan Mehmet Istanbul veroverde. Een soort Sprookjesbos waarschijnlijk zoals in de Efteling, maar dan op z’n ‘Ottomaans’.

Vialand wordt geopen op ‘Kinderdag’ (23 april 2013). De website van het park is helaas alleen in het Turks: http://www.vialand.com.tr/

Lees ook:Opening groot pretpark Vialand uitgesteld
Lees ook:Amerikaanse toestanden in mega pretpark Vialand
Lees ook:Eerste achtbaan geopend in pretpark Vialand
Lees ook:Pretpark Vialand in Istanbul verwacht 30 miljoen bezoekers
Lees ook:Een buikdansende taxichauffeur uit Istanbul

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>