Turkije staat stil bij sterfdag Atatürk

Het leven op deze zaterdagochtend begon met een minuut stilte in Turkije. Om precies 09.05 uur stapten automobilisten en buschauffeurs hun voertuig uit en kwamen ambtenaren hun kantoor uitgelopen. Zij stonden stil bij de dood van de vader der Turken: Mustafa Kemal Atatürk.

Na de minuut stilte volgde een oorverdovend geluid van ingedrukte claxons van auto’s en de sirene’s van politie, amublances en brandweerwagens. Hierna ging het gewone alledaagse leven in Turkije weer verder. Bij overheidsinstellingen en veel andere bedrijven werd er vanochtend een speciale herdenkingsbijeenkomt georganiseerd. Ook moesten scholieren vanochtend naar school komen voor een bijeenkomst. In heel Turkije hangen de vlaggen vandaag halfstok.

Mustafa Kemal Atatürk overleed op 10 november 1938 op 57-jarige leeftijd aan levercirrose. Elk jaar wordt zijn sterfdag herdacht.

Lees ook:30 augustus: nationale feestdag
Lees ook:Turkije bestaat vandaag 91 jaar
Lees ook:YouTube weer toegankelijk in Turkije
Lees ook:İstanbul Atatürk Airport beste van Zuid-Europa
Lees ook:Turkije viert 89-jarig bestaan

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>