Erdoğan bevestigt 500 doden

De Turkse premier Tayyip Erdoğan heeft bevestigd dat Turkse veiligheidstroepen de afgelopen maand ongeveer 500 Koerdische opstandelingen hebben gedood. Dit gebeurde tijdens militaire operaties in het zuidoosten van Turkije.

Bij een actie in Hakkari (bij de Iraakse grens) zouden in slechts anderhalve week alleen al 123 Koerden zijn gedood. En deze actie is volgens Erdoğan nog steeds van kracht.

Vandaag kwamen zeven Turkse militairen om het leven bij een aanval op een legerkonvooi door Koerdische militanten in het oosten van Turkije. Meer dan 60 militairen raakten gewond. De aanval is waarschijnlijk uitgevoerd door de PKK. Het konvooi was onderweg tussen de plaatsen Bingöl en Muş. De aanvallers beschoten een bus in het konvooi met een raket en openden daarna het vuur met automatische geweren.

Het Turkse leger begon in juli dit jaar een groot offensief tegen de Koerdische PKK. De strijd tussen de Koerdische rebellen en het Turkse leger is na een relatief rustige periode sinds vorig jaar weer opgelaaid.

Bron ANP

Lees ook:Berbom doodt acht Turkse agenten
Lees ook:Onschuldigen komen om het leven bij luchtaanval
Lees ook:Koerdische rebellen komen om bij nachtelijke aanval
Lees ook:Zeven militairen gedood in Midden-Turkije
Lees ook:Turkse wraakactie tegen Koerden in Noord-Irak

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Erdoğan bevestigt 500 doden

 1. Mehmet

  Turkije is in zijn democratische en economische ontwikkeling te ver in de goede richting ontwikeld….

  sommige machtsblokken hebben daar moeite mee.

  Terreur kan de Turkije destablisseren en de Turkse economie en democratische ontwikkeling stoppen of zelfs terugdraaien.

  Naarmate meer Koerden meer democratische rechten krijgen raakt de Pkk en de westerse machtsblok in paniek…

  Recep Tayip Erdogan verzet zich tegen de druk van de Pkk die middels terreur het beeld probeert te creeren in Turkije dat de verworven democratische rechten van de Koerden terug moeten worden gedraaid… opdat Pkk zijn Pollariserende politiek voort kan zetten en zijn bestaans recht in de ogen van de KOerden kan blijven hebben.

  Mehmet

    /   Reply  / 
 2. www.nlturken.nl

  Bij een actie in Hakkari (bij de Iraakse grens) zouden in slechts anderhalve week alleen al 123 Koerden zijn gedood. En deze actie is volgens Erdoğan nog steeds van kracht.

  Typisch het nieuws dat mensen willen horen.. met het indruk Turkije vermoord koerden… Het zijn geen koerden maar pkk terroristen dit is duidelijk zo bestempelt in europa en in de verenigde staten.

  Er zitten ook armenen,grieken,turken in de pkk dus hoe kunnen jullie ooit zeggen zonder juiste bronnen koerden zijn gedood?

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>