Aanslag Ankara

Een uur voor voordat de kabinetsvergadering in Ankara gisteren zou beginnen heeft een onbekend persoon een bomaanslag gepleegd op het regeringsgebouw. In de buurt van dit gebouw bevind zich het kantoor van de premier van Turkije Recep Tayyip Erdoğan.

Dit wordt gemeld door persbureau Reuters, op basis van informatie afkomstig van de Turkse staatstelevisie. De politie voerde onderzoek uit op de locatie omdat men mogelijk op zoek was naar meer explosieven.

De bom bevond zich in een plastic fles en explodeerde gisteren op de parkeerplaats van de premier, zijn naaste collega’s en het Hooggerechtshof. De aanslag veroorzaakte een harde knal maar heeft relatief weinig schade aangericht. Bij de aanslag zou een gewonde zijn gemeld, aldus Reuters.

Lees ook:Veel onduidelijkheid over laatste aanslag in Istanbul
Lees ook:27 arrestaties na aanslag Istanbul
Lees ook:Turkije één van de grote veroorzakers van plastic in de oceanen
Lees ook:Doden bij aanslag Istanbul
Lees ook:Doden door aanslag Oost-Turkije

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>