Met gevaar voor eigen leven

Bij een schietpartij tussen de Griekse autoriteiten en mensensmokkelaars zijn donderdag twee smokkelaars gewond geraakt. Dit gebeurde bij de Grieks-Turkse grens.

Tijdens een patrouille van de Griekse politie samen met Europese grensbewakingsorganisatie Frontex werden beide onder vuur genomen. Zij hadden een groep smokkelaars betrapt die kort daarvoor hadden geprobeerd 25 illegale immigranten Griekenland binnen te smokkelen. Zij probeerden dit, met gevaar voor eigen leven, door met een rubberbootje vanuit Turkije naar Griekenland te varen.

Bij dit vuurgevecht zijn 2 van de 3 smokkelaars, een Turkse en Pakistaanse man, gewond geraakt.

De 3e smokkelaar is ontkomen en terug gevlucht naar Turkije. De illegale immigranten zijn voornamelijk afkomstig uit Bangladesh en Pakistan, zij zijn door de Griekse autoriteiten in hechtenis genomen.

Het overgrote deel van de grens tussen Turkije en Griekenland loopt langs de rivier de Evros. Al jaren proberen vele duizenden illegale immigranten de oversteek te maken. Mocht het ze lukken en ze komen aan in Griekenland reizen ze van daaruit door naar de andere EU-landen. Om dit te voorkomen wordt er langs de grenzen dus streng gecontroleerd.

Lees ook:Athene wil hek aan grens met Turkije
Lees ook:Akkoord Griekenland en Turkije over migranten
Lees ook:Griekenland neemt grenzen wel erg serieus
Lees ook:EU breidt strenge bewaking bij Turkse grens uit
Lees ook:Onschuldigen komen om het leven bij luchtaanval

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>