Aardbeving voelbaar in Turkije

Sommigen in Turkije hebben hem gevoeld: de aardbeving die vandaag aan het begin van de middag plaatsvond aan de grens met Griekenland. In Turkse steden als Istanbul, Izmir, Edirne en zelfs in Antalya voelden mensen aardschokken. Op sommige plaatsen moesten mensen uit voorzorg hun kantoor verlaten. Er zijn geen doden gevallen. Wel veel ‘licht’ gewonden. 

De aardbeving (of ‘deprem’ zoals ze in het Turks zeggen) vond plaats in het noordoosten van Griekenland met een kracht van 6,3 op de schaal van Richter. Het epicentrum lag in de Egeïsche Zee tussen de eilanden Samothraki en Lemnos. Zo’n honderd mensen in Turkije liepen kleine verwondingen uit. Een aantal Turken waren ze bang voor de schokken dat ze uit paniek uit het raam van een gebouw sprongen.

Lees ook:Oost-Turkije weer getroffen door aardbeving
Lees ook:Aardbeving in Van Turkije, vandaag 3 jaar geleden
Lees ook:Aardbeving (6.2) in Turkije
Lees ook:Aardbeving Izmit vandaag precies 15 jaar geleden
Lees ook:Aardbeving Oost-Turkijë: zeker 57 doden, ongeveer 100 gewonden

1 Reacties // Reageer

One thought on “Aardbeving voelbaar in Turkije

  1. M.T.M.Kuster

    Dat zou mooi zijn!!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>