Een prachtige route: van Antalya naar Kekova

De Turkse riviera is een veelbezochte streek. De meeste toeristen zitten in Antalya of een andere plaats daar in de buurt, maar er is veel meer te zien. Huur een auto en ontdek de bijzondere plekjes. Een mooie route om af te leggen is de route naar Kekova over de D400. Kekova is een klein afgelegen plaatsje in een schitterend baaitje.

In een dag naar Kekova

Je kunt in Turkije gemakkelijk een auto huren en de prachtige route naar Kekova afleggen. Je volgt een weg langs de kust met afgelegen strandjes en steile rotspartijen. De route is ongeveer 175 kilometer lang en prima in een dag te doen. Langs de route kun je diverse malen stoppen om toeristische attracties te bekijken en dus nog meer zien dan alleen het vliegen naar Turkije en de route naar het hotel. Een aantal van deze attracties loop ik met je door.

 

Demre: Basiliek van Sint Nicolaas

Demre is ook wel beter bekend als Myra. In deze plaats vind je de restanten van de basiliek van Sint Nicolaas. Onze eigen Sinterklaas. Het is een rare gewaarwording om tijdens de zomer aan te komen bij de basiliek. Op het plein voor de kerk staan namelijk een levensgrote Kerstman. Lastig te plaatsen bij 35 graden. In de basiliek vind je diverse oude fresco’s en een aantal mooie marmeren vloeren. Stel je wel in op hordes Russische toeristen. Sint Nicolaas is namelijk een van de beschermheiligen van de Russisch orthodoxe kerk.

 

 

Dodensteden

Een andere mooie plek om te bezoeken zijn de dodensteden. Dit klink angstaanjagend maar dit valt mee. De dodensteden bestaan uit uitgehakte graftombes in de steile rotswanden. Deze graftombes hebben het vooraanzicht van tempels waardoor het lijkt of er een complete stad in de rotswand uitgehakt lijkt. Ook ligt hier een nog in takt zijnde amfitheater wat ook het bezoeken waard is.

Kekova: Verzonkenstad

Wanneer je de voorgaande twee plekken hebt bezocht rij je door naar Kekova. Dit kleine plaatsje is een schitterende plek om te overnachten. Gelegen aan een schitterende baai met azuurblauwe zee is dit een van de meest mooie plekken in Turkije naar mijn mening. Doe hier bijvoorbeeld een boottocht naar de verzonken stad. Hoewel dit spannender klinkt dan het lijkt is de boottocht heerlijk. De boot stopt op diverse plaatsen om te snorkelen en te zwemmen. Ook kun je heerlijk vis eten bij diverse restaurantjes aan het water. Een geweldige ambiance.

Wees er op tijd bij

Het is wel slim om in Kekova van te voren een hotel te reserveren. Het aantal hotelkamers is beperkt en het kan lastig zijn een goed hotel te vinden. Kijk hiervoor bijvoorbeeld in de Lonely Planet.

 

 

 

 

 

 

Dit gastartikel is tot stand gekomen met medewerking van World Ticket Center

Lees ook:Sinterklaas is geen Turk maar een Griek
Lees ook:Italië geeft resten Sint Nicolaas niet aan Turkije
Lees ook:Turkije wil resten Sinterklaas terug
Lees ook:De echte Sinterklaas had geen Zwarte Piet
Lees ook:Sinterklaas, uit Spanje of Turkije?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>