Schip gezonken voor kust Java

Voor de kust van het Indonesische eiland Java is een schip met honderden migranten vergaan. Op het schip zaten naar verluid ruim 400 vluchtelingen uit Saudi-Arabië, Iran en Turkije.

Inmiddels zouden enkele van de honderden slachtoffers gered zijn, naar de rest van de opvarenden wordt nog gezocht.

De migranten zouden op weg zijn geweest naar Australië, maar het houten schip was veel te zwaar beladen en hierdoor niet opgewassen tegen de hoge golven.

De hulpdiensten zijn momenteel bezig het gebied rond de gezonden boot uit te kammen, ze hopen nog opvarenden te kunnen vinden. Maar de kans dat er nog slachtoffers leven uit de zee worden gehaald wordt met de minuut kleiner.

Bovendien maakt het slechte zicht het zoeken een stuk moeilijker.

 

Ieder jaar opnieuw proberen vele migranten Australië binnen te komen. Australië op zijn beurt doet er alles aan om deze migranten buiten de grenzen te houden en zou hiervoor ook Indonesië onder druk zetten. Hier komen namelijk de meeste asielzoekers vandaan.

 

De migranten betalen vaak, voor het inkomen wat ze verdienen, een enorm bedrag om op een boot te komen. Dit gaat soms om bedragen tot wel 8000 dollar.

De schepen die de migranten zouden moeten vervoeren voldoen echter niet aan de eisen en maken de overtocht hierdoor vaak een moeilijke onderneming.

Ditmaal helaas met dodelijke afloop.

 

Lees ook:Zeven doden schipbreuk Turkse kust
Lees ook:Turkije zet 9 vrouwen uit na seksschandaal Savarona
Lees ook:Illegalen in Egeïsche zee verdronken
Lees ook:‘The Water Diviner’ (Son Umut) van Russell Crowe in Turkse bioscopen
Lees ook:Gaza-activisten aangekomen in Turkije (video)

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>