Tocht langs Turkse ijsmeren en bergen

Het Kackargebergte is een prachtig landschap aan het oosten van de Zwarte Zee, op de grens tussen Turkije en Georgië. Je kan de streek verkennen door een wandeling of een klim op de Kackarberg (3937 m).

Zo kun je de trans-kackar doen met de Turkse reisorganisatie Tamzara. De wandeling begint vanuit een oud Armeens dorp (Sirakonaklar) in Erzurum. De klim naar de top van Kackar is niet enkel voor alpinisten weggelegd: ook gewone stervelingen kunnen de tocht aan.

Onderweg kan je een frisse duik nemen in de verschillende ijsmeren of genieten van de mooie bloemen die hier weelderig bloeien (hoe hoger, hoe meer de vegetatie varieert). De klassieke afdaling gebeurt richting Kavron, waar je rustig kunt kamperen of slapen in een pension.

Naast lekker eten kan je ook ‘s avonds dansen op de muziek van de traditionele doedelzak. Deze onvergetelijke reis van een week is een must voor de cultuur- en natuurliefhebber. (dm)

Lees ook:Bloemige grap over crash Turkish Airlines
Lees ook:ADV: Vakantiesteden special
Lees ook:Drie verborgen schatten van Istanbul
Lees ook:Hulpverleenster huiselijk geweld Turkije pleegt zelfmoord
Lees ook:Concert Volkan Konak Stadsschouwburg Utrecht

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>