Skiën in het Turkse Uludag, een bijzondere ervaring

Voor de welgestelde Turk is Uludag een populaire skibestemming. De jetset van Istanbul komt hier graag om te zien en gezien te worden.

In Uludag gebeurt meer dan gewoon een beetje vrolijk skiën en gezien de grootte van het skigebied is het aantal luxe tot zeer luxe hotels (27) overweldigend. Ondanks het feit dat het Turkse skioord qua skikilometers bij lange na niet kan concurreren met westerse skibestemmingen, het aantal skiliften is beperkt (13) het aantal kilometers piste is te overzien (50km), is een bezoek aan Uludag toch een bijzondere ervaring.

Gepaard met de onuitputtelijke Turkse gastvrijheid is het ook voor beginnende skiërs goed toeven in de talrijke hotelpaleisjes. Een bezoek aan de Hammam (Turkse spa) in het hotel is om de vermoeide spieren wat rust te geven een groot genoegen. In de traditionele wintersportgebieden zijn deze categorie hotels (5-sterren) met zoveel luxe en personele aandacht alleen voor de welgestelden weggelegd. Het is dus niet voor niets dat steeds meer landgenoten hun weg gevonden hebben naar Uludag.

Alleen al de reis naar de Turkse bergen is een belevenis. Vanaf Istanbloel gaat het met een luxe touringcar via Bursa naar Uludag (4 uur) en dat levert een prachtige rit door het Turkse platteland op dwars door het gelijknamige nationale park met uitzicht op Mount Olympus. In de zomermaanden is Uludag National Parc populair onder wandelaars en natuurliefhebbers, maar in de winter is het oord favoriet bij de skiërs. Ideaal voor de beginner, voor gezinnen met kleine kinderen en voor degenen die met een beperkt budget de luxe willen ’voelen’ van de Turkse jetset.

De terugreis via Istanboel biedt ook nog eens de mogelijk voor een bezoek aan deze prachtige eeuwenoude stad, met al zijn bijzondere moskeeën, markten en uitgaansmogelijkheden… Maar dat heeft u verleden week al uitgebreid in de Reiskrant kunnen lezen!

Bron: De Telegraaf Reiskrant

Lees ook:Corendon opent nieuwe hotels in surfparadijs Çeşme
Lees ook:Op vakantie in Turkije? Ga er op uit!
Lees ook:Kindvriendelijk (vakantie)land
Lees ook:Nieuwe hotels aan de Turkse Rivièra openen hun deuren
Lees ook:Gevangen in luxe: slapen in een Turkse gevangenis

1 Reacties // Reageer

One thought on “Skiën in het Turkse Uludag, een bijzondere ervaring

  1. romeo

    Ik ben ervan overtuigd dat je in Uludag goed kunt skiën, maar als ik op vakantie ga naar Turkije dan zoek ik toch liever de zon, het strand en de zee op. Ik denk wel dat velen het wel met mij eens zijn. Als ik een skivakantie wil boeken, dan ga ik naar Oostenrijk of Zwitserland.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>