Bier drinken in Antalya beboet

Nachten laveloos rondlopen in het Miami van Turkije is er niet meer bij.  Boetes van dertig euro voor het nuttigen van een biertje zijn tegenwoordig eerder regel dan uitzondering in het Turkse vakantieoord Antalya.

In het geliefde vakantieoord Antalya heeft het strenge optreden van de politie gezorgd voor opschudding en ongerustheid. Twee Belgen, die een biertje aan het drinken waren in een amfitheater, moesten volgens de Turkse kranten Hürriyet en Milliyet zelfs een alcoholtest ondergaan. Ondanks het geringe gehalte alcohol in hun bloed en het feit dat ze zich niet met een wagen in het verkeer begaven, moesten de twee mannen een boete van dertig euro afdokken. De vrees voor een toenemende islamisering rijst. Wanneer niet.

“Ik verkeer nog altijd in shock”, vertelt de 32-jarige Zafer Ülker. “We worden van openbare dronkenschap beschuldigd terwijl we gewoon een biertje gedronken hebben in de buurt van een toeristische trekpleister.” Ali Yilmaz, de politiechef van Antalya daarentegen verdedigt het optreden van zijn mensen. “Zowel vrouwen als meisjes en toeristen passeren langs deze historische sites. We willen voorkomen dat iemand zich zou storen aan het gedrag van iemand anders,” verklaart hij.

De kranten speculeren dat het strenge optreden van de politie weleens een nieuwe uiting zou kunnen zijn van de oprukkende islamisering in Turkije.

Bron: De Morgen

Lees ook:Belg (48) vast in Antalya vanwege ‘stelen’ steen
Lees ook:Toeristen gewond bij busongeluk Antalya
Lees ook:Turkse politie pakt orgaanhandelaren op
Lees ook:Meisjes Turkije gered uit nep Big Brother
Lees ook:Belg vrijgesproken voor stelen steen in Antalya

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Bier drinken in Antalya beboet

  1. Ik Ali

    Ik las van de week een artikel waarin stond dat er twee meisjes ergens in Nederland een boete kregen voor het nuttigen van een drankje die ze bij de supermarkt hebben gekocht. Zijn dit ook tekenen van radicalisering van Nederland?

      /   Reply  / 
  2. fatimazohra

    Dank je wel Ali, Waarom als de politie in een Islamitisch land ergens tegen optreed moet het zo negatief beoordeeld worden.Wat heeft de actie van een politie -agent die zijn werk tracht te doen te maken met islamisering van het land?

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>